MITÄ ON VYÖHYKETERAPIA?

Vyöhyketerapia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia. Hoito elvyttää omia parantavia voimavaroja ja tasapainottaa häiriintyneitä elintoimintoja. Vyöhyketerapia on käsin suoritettavaa hoitoa, jossa sormin tai vyöhykepuikon avulla stimuloidaan kehossa olevia heijasteita esim. jalkateristä ja korvista.

KENELLE , MIKSI JA KUINKA USEIN?

Hoito sopii lähes kaikille vauvasta vaariin.

Hyviä hoitotuloksia on saatu esim.

Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelevat , koska käsittely suunnitellaan aina asiakkaan ja tilanteen mukaan. Yleensä tarvitaan vähintään 3-4 hoitokertaa. Hoito tehdään tavallisesti 1-2 kertaa viikossa. Hoidon kesto on 1-1,5 tuntia kerrallaan.

HOITOREAKTIOISTA

Tavallisimpia reaktioita hoidon aikana ja sen jälkeen

Negatiiviset reaktiot menevät yleensä nopeasti ohi. Jos mahdollista, on hoidon jälkeen hyvä levätä ja juoda normaalia enemmän.

Hoito on yhteistyötä terapeuttisi kanssa. Voit kertoa avoimesti itsestäsi ja ongelmistasi, sillä terapeutilla on vaitiolovelvollisuus.

Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut muita hoito-ohjeita lääkäriltäsi, on niistä hyvä mainita ennen hoidon aloittamista. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja muihin hoitoihin emme puutu, niistä neuvottelet itse lääkärisi kanssa.