Intialainen päähieronta

Vanhaan intialaiseen hoitomuotoon pohjautuva pään hieronta on rentouttava hoito stressaantuneelle ja kiireiselle ihmiselle. Hoitomuoto ulottuu myöskin niska- ja hartia-alueelle ja käsivarsiin. Hoidon jälkeen olo on rentoutunut, mieli ja ajatukset virkeät - kuin virkistävän levon jälkeen.

Päälaki on ihmisen henkinen kruunu, jossa energia virtaa. Siksi pään käsittely on tärkeä.

Aikaa tämän rentoutuneen olon saamiseksi tarvitaan vain 30 min.

VAIKUTUKSET

Intialainen päähieronta vilkastuttaa hartiaseudun ja päänahan verenkiertoa. Se lieventää stressiä, parantaa päänsärkyä, lievittää migreenin oireita, vähentää ahdistusta, jännittyneisyyttä ja levottomuutta, vähentää unettomuutta, aktivoi hiustenkasvua, nostaa keskittymiskyvyn tasoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, alentaa korkeaa verenpainetta, vilkastuttaa aivotoimintaa, jne.

KUINKA USEIN?

Kaksi hoitokertaa viikossa on suositeltavaa. Pidempiaikaisia sairauksia poteville ja säännöllisen lääkityksen aikana suositellaan yhtä hoitokertaa viikossa.

Intialaisen päähieronnan historiaa

Näkövammainen intialainen Narenda Mehta kehitti metodinsa 1960- luvulla opiskellessaan Englannissa fysioterapeutiksi. Hän ihmetteli, miksei länsimaisessa kulttuurissa lainkaan kosketa päähän niin kuin Intiassa on tehty jo kaksi tuhatta vuotta. Intiassa päähieronta syntyi alunperin naisten hiusten hyvinvoinnin tarpeisiin. Parturit kävivät asiakkaiden kotona leikkaamassa hiukset ja käsittelemässä päänahan kasviöljyillä.

Narenda Mehta palasi Intiaan opiskelemaan perinteistä päähierontaa ja lisäsi siihen niskan ja hartiaseudun hoidon sekä kasvojen käsittelyn; Indian Champissage oli syntynyt.

Englannista se on sittemmin levinnyt Australiaan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ja nyt Suomeenkin.