Klassinen hieronta

Hieronta on pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista, joka tapahtuu sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erilaisten taputusten muodossa.

Hieronta on määritelty myös kudosten mekaaniseksi muokkaamiseksi parantavassa tarkoituksessa.

Hieronta koetaan usein, varsinkin lihasjännitysten laukeamisen jälkeen, miellyttävänä lihaksia lämmittävänä tuntemuksena.

Imukuppihieronta

Hieronta, jossa käytetään luonnonkumista valmistettuja erilaisia imukuppeja. Imukuppihieronta tehdään lihaksille, nivelille sekä pistehierontana. Imukuppihieronta rentouttaa, kiihdyttää verenkiertoa ja imuneste kiertoa, hajottaa selluliittia ja lievittää nopeasti lihaskovettumia ja revähtymiä. Hoito ei satu, on lähes kivuton myös Trigger- pistehoidossa ja on tehokkaampi kuin yksistään hieronnalla tehty hoito. Antaa avun olkapää vaivoihin, selkäkipuihin, tenniskyynärpäähän, hengitystie ongelmiin, reisi- ja pohjekipuihin, iskiakseen, selluliittiin.

Kupit asetetaan iholle poistamalla ilma kupin sisältä painamalla kuppia.Kuppia liu'utetaan rasvatulla iholla nostaen tai pistehoidossa paikallaan pitäen. Alipaine kuppiin säädetään hoidettavan kohteen mukaisesti. Hieronta on erittäin tehokasta ja sitä suositellaan käytettäväksi vain noin 3 minuutin ajan kullekin alueelle.

Imukuppihieronta voi aiheuttaa verenpurkaumia ja mustelmia. Hoitoaika ja hoitokertojen määrä on jokaiselle yksilöllinen.

Imukuppihieronta on kielletty, jos sairastat hemofiliaa (verenvuototauti), syöpää, anemiaa, vaikeaa ihoallergiaa, kuumetta, vakavaa sydän –ja verisuonisairautta , munuaissairauksissa ja akuuteissa tulehduksissa.

Koko hoito kestää n. 2 tuntia, osahoito tai paikallinen hoito n. 30 min.